40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
Sayıştay raporları gündem oluşturmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı ve bakanlık raporlarının açıklamasının ardından üniversite raporları da açıklandı.Raporda, hakkında birçok iddia bulunan ve aynı zamanda hükümete yakın Akit gazetesinden kovulan Mehtap Yılmaz’ın eşi olan Prof. Dr. Ali Gür’ün rektörü olduğu Gaziantep Üniversitesi ile ilgili çok konuşulacak bilgiler yer aldı.Milli Gazete’de yer alan habere göre, kamuoyunu yakından ilgilendiren raporda, kanuna ve mevzuata aykırı kayıtların bulunduğu ve hatalı ödemelerin yapıldığı belirtildi. Raporda, kayıtlı ilaç ve tıbbi malzeme tutarında 4 milyon 984 bin 488 TL eksik olduğu vurgulandı.
TAŞINMAZ KİRALARDA SKANDAL
Sayıştay uzmanlarının aylarca üzerinde çalıştığı ve üniversitede yaptığı inceleme ve denetlemeler sonucunda ortaya konulan raporda, üniversitenin ‘Düzenlilik Denetim Raporu ile Döner Sermaye İşletmesi Raporu’ hazırlandı. 40 sayfalık raporda hatalar ve usulsüzlükler tek tek tespit edilirken, yanlış bilgiler de bir bir raporlandı. Gaziantep Üniversitesi tarafından taşınmaz kiralamalarına ilişkin usulsüzlüklerin bulunduğu belirtilen raporda, üniversitenin kayıtlarda henüz tahakkuk etmemiş taşınmaz kiralarının tahakkuk etmiş gibi ve gerçekleşmemiş gelirlerin ise gerçekleşmiş gibi kaydedildiği tespit edildi.
4 MİLYON EKSİĞE RASTLANDI
İlaç stoklamanın konuşulduğu bu günlerde raporda, skandal bilgiler yer aldı. Raporda, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin taşınır kayıtlarında tüketilmediği halde tüketim nedeniyle düşülen ilaçların bulunduğu belirtildi. Eczane, Onkoloji Hastanesi ve ameliyathane gibi birimlerde yeni ambarların tanımlanmış olduğunun da altı çizilen raporda, “2017 yılı bilançosunda 150 ilk madde ve malzeme hesabında kayıtlı ilaç ve tıbbi malzeme tutarı ‘4 milyon 984 bin 488 TL’ eksik gözükmektedir” denildi.
HATALI ÖDEME YAPILDI
Sayıştay’ın detaylı incelemesinde bir başka bulgu daha dikkat çekti. Raporda, Gaziantep Üniversitesi Hastanesi tarafından mevzuata aykırı ek ödeme hesaplaması yapıldığı ve personele doğru ödeme yapılmakla birlikte Hazine’ye ödenen veya ödenmesi gereken tutarlarda hataların bulunduğuna dikkat çekildi. 2016 yılı Sayıştay Denetim Raporu’nda düzeltilmesi istenilen hataları üniversitenin dikkate almadığı, 2017 yılında da bu hatalara devam ettiği belirtilen raporda, “Mavera Kongre ve Sanat Merkezi ile Rektörlük Sporium-spor merkezi faaliyetlerinin döner sermaye işletmelerinin faaliyet alanları kapsamında değerlendirilemeyeceği hususu ile ilgili olarak 2017 yılında üniversite tarafından herhangi bir işlem tesis edilmemiş ve uygulama devam ettirilmiştir” ifadeleri yer aldı.
Öğretmenler Hutbe Okuyup, Vaaz Verecek!
1
Türkler nasıl Müslüman oldu? İlk Müslüman Türk Devleti Karahanlılar kimdir?
1023 kez okundu
2
Öğretmen Porno İzleyip Bir de…
979 kez okundu
3
TYT Yassıçemen Savaşı sorusu cevabı nedir, 2024 Yassıçemen savaşı sorusu
919 kez okundu
4
Karabük'te neler yaşanıyor, Karabük olayının iç yüzü, Öğren
898 kez okundu
5
İstanbul'da İranlı Öğretmen Rezaleti, Taciz Üstüne Taciz
809 kez okundu
İran’da Devrim Muhafızları’na “Vur” Emri: Hamaney’in Sertleşme Stratejisinin Perde Arkası
Emekli Bayram İkramiyesinde “Sızan” Rakam: Beklentilerin Altında Kalan Zam Oranının Perde Arkası
Özel Jette Fuhuş Sorgusu: Selen Görgüzel’in İfadesinde Emel Müftüoğlu Detayı
Maduro Operasyonunda “Görünmez Silah” Şoku: Burun Kanaması ve Beyin Sarsıntısının Perde Arkası
İpek M. Konuştu: Mehmet Akif Ersoy Çakarlı Araçla Uyuşturucu Taşıdı, Evlerde Grup Seks Partileri Düzenlendi!
Halep’te İmha Savaşı! 10 Mart Anlaşması Çöktü, Şam Ordusu Kürt Mahallelerini Kuşattı: 140 Bin Sivil Kaçıyor!
Maduro sonrası sıra ona mı geliyor?
Plastik poşet fiyatı yeni yılda 1 lira olacak
Bahar dizisi bu akşam final yapıyor!
Eski Habertürk yöneticisi Veyis Ateş ve fenomen Taner Çağlı gözaltına alındı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.