40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
Öğle saatlerinde bıçaklı ve silahlı bir grup konsolosluğa gelerek binadaki tabelayı söktü ve kapıları tekmeledi.
Başbakan Erdoğan karşıtı sloganlar atan saldırganlar, konsolosluk tabelasını yere atarak üzerine bastı.
Kızılay’a ait bir yardım gemisinin de Bingazi limanına yanaştıktan sonra yükünü indirmesine izin verilmezken, olaylar büyüyünce, gemi limandan ayrılarak açıkta beklemeye başladı.
DIŞİŞLERİ DEVREDE
Başkonsolos Ali Davutoğlu’nun, konuyu Dışişleri Bakanlığına bildirmesinin ardından muhaliflerce kurulan geçici konsey yetkilileri ile yaptığı görüşmeden sonra bir grup konsey üyesi konsolosluk önüne geldi.
Konsolosluk önünde uçaksavar bataryası yüklü araç ile güvenlik önlemi alan bazı muhalifler, kalabalığı sağduyulu olmaya çağırdı.
ÖZEL HAREKATÇILAR TETİKTE
Sloganlar atan kalabalık eylemlerine devam ederken, konsolosluk içerisinde de hareketli dakikalar yaşanıyor. Konsolosluk çevresindeki güvenlik kameralarından gelişmeleri dakika dakika takip eden özel harekat polisleri, olası bir saldırıya karşı alarmda bekliyor.
Konsoloslukta, Başkonsolos Davutoğlu ile 10 başkonsolosluk çalışanı, 5 Türk Kızılayı çalışanı, 3 UMKE görevlisi, 10 özel harekat polisi ve 8 basın mensubu olmak üzere 36 kişi bulunuyor.
“BAYRAĞI İNDİRMEYECEĞİMİZİ BELİRTTİK”
Başkonsolos Davutoğlu, eylemin devam ettiğini ancak gösterici sayısında azalma gözlemlediğini belirterek, ”Kalabalık grup, bayrak indirilmeyinceye kadar eylemin devam edeceğini söylüyor. Biz de bayrağımızı indirmeyeceğimizi belirttik. Biz bayrağımızı indirmeyiz, onlar da bayrağı indirme cesaretinde bulunamaz. Konsolosluk içinde güvenlik açısından herhangi bir sıkıntımız yok. Eylemciler de bunu farkında. Bekleyişimiz sürüyor” dedi.
Başbakan Erdoğan’ın, geçen hafta Londra’da “Muhaliflerin silahlandırılmasına karşı olduklarına” dair açıklaması muhaliflerin tepkisini çekmiş ve bu sabah 400 kişilik bir grup, Bingazi konsolosluğu önüne gelerek Erdoğan’ı protesto etmişti.
FRANSA İSLAM VE LAİKLİĞİ TARTIŞIYOR
1
Erdoğan Basel'e 19 Ton Altın Aktardı!
1571 kez okundu
2
Kıyamet ne zaman kopacak? Baba Vanga'nın kehaneti ortaya çıktı
1187 kez okundu
3
Gazze’den Erdoğan’a Şok Mektup: “Senin Döneminde Gazze Katledildi, Bizi Aldattın”
1156 kez okundu
4
Metroda doğdu, ömür boyu ücretsiz ulaşım kazandı
1065 kez okundu
5
Polis katili ikili halka açık idam edildi
1019 kez okundu
Maduro Operasyonunda Görünmez Silah Şoke Etti! Burun Kanaması, Kusma ve Beyin Sarsıntısı!
İpek M. Konuştu: Mehmet Akif Ersoy Çakarlı Araçla Uyuşturucu Taşıdı, Evlerde Grup Seks Partileri Düzenlendi!
Halep’te İmha Savaşı! 10 Mart Anlaşması Çöktü, Şam Ordusu Kürt Mahallelerini Kuşattı: 140 Bin Sivil Kaçıyor!
Maduro sonrası sıra ona mı geliyor?
Plastik poşet fiyatı yeni yılda 1 lira olacak
Bahar dizisi bu akşam final yapıyor!
Eski Habertürk yöneticisi Veyis Ateş ve fenomen Taner Çağlı gözaltına alındı
Skandalın Böylesi! Öldürülen Adamın Karısıyla İlişki Yaşayan Savcı Bombası
İstanbul İçin Sonun Başlangıcı mı? NYT ve Science Dergisi İfşa Etti: Faylar İstanbul’a Doğru Kilitlendi!
Medyada yatak odası skandalı: 35 Yaşındaki Spiker “O Anları” Anlattı! Mehmet Akif Ersoy ve “Üçlü İlişki, Rulo Para, Kokain” İtirafları