40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
Kaide lideri Usame Bin Ladin’in Pakistan’da öldürülmesinin ardından cuma günü Çarsada kenti yakınlarındaki polis akademisine düzenlenen misilleme saldırısı çocuk yaştaki intihar bombacılarını yeniden gündeme getirdi.
Taliban’ın Kuzey Veziristan’da yaşları 14 ile 18 arasında değişen çocukları intihar eylemcileri olarak eğittiği öne sürülürken dün de İngiliz Telegraph gazetesinde yer alan bir haberde Afgan istihbaratının, Pakistan sınırından ülkeye giren 4 çocuk intihar bombacısı yakaladığı, Nangahar vilayetinde yakalananlardan 9 yaşında olanının bugüne kadar sağ ele geçirilen en genç intihar bombacısı olduğu belirtildi.
Radikal’in aktardığına göre İslamabad’da bulunan TRT Türk muhabiri, intihar bombacısı çocuklardan birine ulaştı. 8 Nisan’da Dera Gazi Han’da sufi türbesine saldırı düzenleyen iki intihar eylemcisinden biri olan 15 yaşındaki Ömer Fedai ceketindeki düzeneğin sadece fünyesi patlayınca tek kolunu kaybetti ve bir aydır hastanede tedavi altında.
‘ONLARCA GENÇ EĞİTİLİYOR’
42 kişinin öldüğü eylemden pişman olduğunu söyleyen genç, saldırdığı türbede ibadet edenlerin dinsiz olduğuna inandırıldığını ve kendisine ölümden sonra cennet vaat edildiğini anlattı. Kuzey Veziristan’ın Miransah köyünden olduğunu söyleyen Fedai, kendisi gibi onlarca gencin Afganistan sınırındaki medreselerde hem dini aldığını hem de canlı bomba eğitimi gördüğünü ifade etti.
Taliban’ın kontrolündeki medreselerde eğitim görenlerin daha çok yoksul ve öksüz çocuklar olduğunu belirten Ömer Fedai, aralarında sadece Pakistan’dan değil Afganistan’dan gelen çocukların da bulunduğunu belirtti. İntihar saldırılarını önceden hazırlanan ceketlerle düzenlediklerini kaydeden Fedai, ayrıca el bombası eğitimi aldıklarını, eğer düzenek patlamazsa eylemi el bombasıyla sonlandırmaları gerektiğini söyledi.
Taliban tarafından polisin ve askerin din düşmanı olarak görüldüğünü de aktaran Ömer Fedai, eğitim gördüğü medresede en az 200 çocuğun bulunduğunu, kimilerine motosiklet eğitimi verildiğini ve çoğuna cennetteki hurilerin vaat edildiğini anlattı.
DÜNYAYA BÖYLE REZİL OLDU…
DÜNYA
Maduro Operasyonunda “Görünmez Silah” Şoku: Burun Kanaması ve Beyin Sarsıntısının Perde Arkası
1
Erdoğan Basel'e 19 Ton Altın Aktardı!
1589 kez okundu
2
Kıyamet ne zaman kopacak? Baba Vanga'nın kehaneti ortaya çıktı
1195 kez okundu
3
Gazze’den Erdoğan’a Şok Mektup: “Senin Döneminde Gazze Katledildi, Bizi Aldattın”
1168 kez okundu
4
Metroda doğdu, ömür boyu ücretsiz ulaşım kazandı
1071 kez okundu
5
Polis katili ikili halka açık idam edildi
1024 kez okundu
Trafik Cezalarında Dev Zam Dönemi: TBMM’den Geçen Yeni Yasa ile Hangi Ceza Ne Kadar Oldu?
Ali Erbaş’ın Yeni Görevi Netleşti: Diyanet Sonrası “Adrese Teslim” Akademik Dönüş
İBB Soruşturmasında İtirafçılar Konuştu: Özel Jet Skandalları ve Ankara’daki Otel Buluşmaları
İran’da Devrim Muhafızları’na “Vur” Emri: Hamaney’in Sertleşme Stratejisinin Perde Arkası
Emekli Bayram İkramiyesinde “Sızan” Rakam: Beklentilerin Altında Kalan Zam Oranının Perde Arkası
Özel Jette Fuhuş Sorgusu: Selen Görgüzel’in İfadesinde Emel Müftüoğlu Detayı
Maduro Operasyonunda “Görünmez Silah” Şoku: Burun Kanaması ve Beyin Sarsıntısının Perde Arkası
İpek M. Konuştu: Mehmet Akif Ersoy Çakarlı Araçla Uyuşturucu Taşıdı, Evlerde Grup Seks Partileri Düzenlendi!
Halep’te İmha Savaşı! 10 Mart Anlaşması Çöktü, Şam Ordusu Kürt Mahallelerini Kuşattı: 140 Bin Sivil Kaçıyor!
Maduro sonrası sıra ona mı geliyor?
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.