40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun, New York’ta ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile yaptığı görüşmenin ardından, iki bakan arasında ele alınan konulara ilişkin gazetecilere bilgi veren ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Güney Kıbrıs’ın Akdeniz’de petrol ve doğalgaz arama hakkına sahip olduğunu söyledi. ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, ‘ABD, Kıbrıs’ın enerji arama çalışmalarını desteklemekte. Bu, Kıbrıs sorununun çözümü için yapılan görüşmeleri engellememeli’ dedi
Açıklamada, Davutoğlu-Clinton görüşmesinin önde gelen konularından birinin terörizm ve PKK konusu olduğu belirtilerek, ‘Dışişleri Bakanı Clinton, özellikle son günlerde saldırılarını artıran PKK terörü konusunda, buna karşı Türkiye ile işbirliği ve dayanışma konularında çok açık konuştu’ sözlerine yer verildi.
ABD Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin PKK ile mücadelede Türkiye ile kapsamlı bir işbirliğinin olduğuna değinerek, ‘PKK yalnızca Türkiye için değil ABD için de terör tehdididir’ dedi.
Görüşmede, İsrail konusunda gündeme geldiğini, ABD’nin Türkiye-İsrail ilişkilerinin gelişimini yakından izlediğini belirten ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Amerika’nın iki ülkeye de ilişkilerini iyileştirme çağrısı yaptığını belirterek, ‘Hillary Clinton, Türkiye ve İsrail’in aralarındaki farklı görüşleri günlerdir, haftalardır çözememelerinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve Türkiye’den kapıları açık tutmasını istedi’ diye konuştu.
RUMLAR SONDAJA BAŞLADI…
1
Erdoğan Basel'e 19 Ton Altın Aktardı!
1571 kez okundu
2
Kıyamet ne zaman kopacak? Baba Vanga'nın kehaneti ortaya çıktı
1187 kez okundu
3
Gazze’den Erdoğan’a Şok Mektup: “Senin Döneminde Gazze Katledildi, Bizi Aldattın”
1155 kez okundu
4
Metroda doğdu, ömür boyu ücretsiz ulaşım kazandı
1065 kez okundu
5
Polis katili ikili halka açık idam edildi
1019 kez okundu
Maduro Operasyonunda Görünmez Silah Şoke Etti! Burun Kanaması, Kusma ve Beyin Sarsıntısı!
İpek M. Konuştu: Mehmet Akif Ersoy Çakarlı Araçla Uyuşturucu Taşıdı, Evlerde Grup Seks Partileri Düzenlendi!
Halep’te İmha Savaşı! 10 Mart Anlaşması Çöktü, Şam Ordusu Kürt Mahallelerini Kuşattı: 140 Bin Sivil Kaçıyor!
Maduro sonrası sıra ona mı geliyor?
Plastik poşet fiyatı yeni yılda 1 lira olacak
Bahar dizisi bu akşam final yapıyor!
Eski Habertürk yöneticisi Veyis Ateş ve fenomen Taner Çağlı gözaltına alındı
Skandalın Böylesi! Öldürülen Adamın Karısıyla İlişki Yaşayan Savcı Bombası
İstanbul İçin Sonun Başlangıcı mı? NYT ve Science Dergisi İfşa Etti: Faylar İstanbul’a Doğru Kilitlendi!
Medyada yatak odası skandalı: 35 Yaşındaki Spiker “O Anları” Anlattı! Mehmet Akif Ersoy ve “Üçlü İlişki, Rulo Para, Kokain” İtirafları