40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
Suriye Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ülkenin kuzeyini işgali altında bulunduran terör örgütü PKK/ Ypg ile devlet kurumlarının entegrasyonu konusunda anlaşmaya varıldı.
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şara ile terör örgütü PKK/YPG elebaşı ‘Mazlum Kobani’ kod adlı Ferhat Abdi Şahin arasında imzalanan anlaşma uyarınca, terör örgütü PKK/YPG silah bırakacak ve devlet kurumlarına entegre olacak.
İmzalanan 8 maddelik anlaşmanın detayları şu şekilde:
Tüm Suriyelilerin, dini veya etnik kökenine bakılmaksızın liyakate dayalı temsiliyet ve siyasi katılım hakkının güvence altına alınması.
Kürt toplumunun Suriye’nin ayrılmaz bir parçası olarak tanınması ve anayasal haklarının garanti altına alınması.
Suriye topraklarının tamamında ateşkes sağlanması.
Kuzeydoğu Suriye’deki tüm sivil ve askeri kurumların, sınır kapıları, havaalanları ve petrol ile gaz sahaları da dahil olmak üzere devlet yönetimi altında birleştirilmesi.
Tüm yerinden edilmiş Suriyelilerin, devlet koruması altında kendi memleketlerine dönüşünün sağlanması.
Suriye’nin, Esad yönetiminin kalıntılarına ve ülkenin güvenliği ile birliğine yönelik tüm tehditlere karşı mücadelesinin desteklenmesi.
Bölünme çağrılarına, nefret söylemine ve çatışma çıkarmaya yönelik girişimlerin reddedilmesi.
Anlaşmanın yıl sonuna kadar uygulanmasını sağlamak amacıyla uygulama komitelerinin çalışmalara başlaması.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan TÜSİAD’ın eleştirilerine çok sert yanıt
1
Erdoğan Basel'e 19 Ton Altın Aktardı!
1545 kez okundu
2
Kıyamet ne zaman kopacak? Baba Vanga'nın kehaneti ortaya çıktı
1184 kez okundu
3
Gazze’den Erdoğan’a Şok Mektup: “Senin Döneminde Gazze Katledildi, Bizi Aldattın”
1149 kez okundu
4
Metroda doğdu, ömür boyu ücretsiz ulaşım kazandı
1064 kez okundu
5
Polis katili ikili halka açık idam edildi
1019 kez okundu
Plastik poşet fiyatı yeni yılda 1 lira olacak
Bahar dizisi bu akşam final yapıyor!
Eski Habertürk yöneticisi Veyis Ateş ve fenomen Taner Çağlı gözaltına alındı
Skandalın Böylesi! Öldürülen Adamın Karısıyla İlişki Yaşayan Savcı Bombası
İstanbul İçin Sonun Başlangıcı mı? NYT ve Science Dergisi İfşa Etti: Faylar İstanbul’a Doğru Kilitlendi!
Medyada yatak odası skandalı: 35 Yaşındaki Spiker “O Anları” Anlattı! Mehmet Akif Ersoy ve “Üçlü İlişki, Rulo Para, Kokain” İtirafları
İmamoğlu Davası İçin Şok Karar! Mahkemeden 2038 Kararı!: Perde Arkasında “Süründürme” Taktikleri Mi Var?
Sarıgül Ailesinde Boşanma Krizi: İstenen Rakamlar Dudak Uçuklattı!
TÜBİTAK Kayıtları Dehşeti Ortaya Çıkardı! Güllü’nün Kızı “Atacağım Şimdi Seni” Demiş!
Televizyondaki Karanlık Dünya: Mehmet Akif Ersoy’un Şok Eden Mesajları
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.