40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
Cumhurbaşkanlığı seçimi 2014 yılında yapılacak. 2007’de Çankaya’ya çıkan Gül’ün görevi 7 yıl olacak. Aynı yıl yerel seçimlerinde yapılması nedeniyle seçmenin karşısına iki sandık çıkacak.
ÇANKAYA’DA 2023’TE ERDOĞAN MI OLACAK?
Buna göre Cumhurbaşkanı Abdullah Gül eski sisteme dahil. Bundan sonraki seçimler 5+5 formülü çalışacak. Başbakan Erdoğan’ın aday olması durumunda 2024’e kadar Köşk’te kalması mümkün. Ancak bu AK Parti’nin kararı son sözü Meclis söyleyecek.
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, hükümetin aktif isimlerinden ve Erdoğan’a yakınlığıyla biliniyor.
Egemen Bağış ile konuşan Habertürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, bakanın kritik açıklamalarını bugünkü köşesinde yazdı. Bağış çok net konuştu:
“Cumhurbaşkanlığı seçimini 2014’te yapacağız. Çünkü Cumhurbaşkanını parlamento 7 yıllığına seçti. Dolayısıysa 2014’e kadar görev başında kalacak.”
ÇİFTE SANDIK
Köşk seçimlerinin ve yerel seçimlerin 5 yılda bir yapılması nedeniyle hükümetin kafasındaki planı yazar Sarıkaya yazdı:
“Bağış’ın dile getirdiği şekilde Cumhurbaşkanlığı seçimi 2014’te yapılacaksa bu durumda seçmenin karşısına “çifte başkanlık” sandığı çıkarılacak. Çünkü aynı yıl yerel yönetimler, yani belediye başkanlığı seçimi de gerçekleşmek zorunda. Dolayısıyla Türkiye hem yerel başkanının, hem de ülke başkanının seçimini birlikte gerçekleştirmiş olacak.
Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı her 5 yılda bir yapılacağı için yerel seçimle aynı paralellikte her dönem çifte sandığı da beraberinde getirmiş olacak.”
BU LOGO NEYİN GÖSTERGESİ?
1
Başkanlık Sistemi 'CIA PROJESİ' Çıktı!
1712 kez okundu
2
Camilerde Toplanan Paralarla Bakın Ne Alınıyormuş?
1584 kez okundu
3
'ALTINDA KALACAK İLK İSİM SEN OLACAKSIN'
1558 kez okundu
4
Erdoğan Tanesi 80 Milyon Liralık 4 Ultra Lüks Araba Aldı!
1453 kez okundu
5
Fetullah Gülen, Kur’an’la değil İncil’e Gömüldü
1282 kez okundu
Maduro Operasyonunda Görünmez Silah Şoke Etti! Burun Kanaması, Kusma ve Beyin Sarsıntısı!
İpek M. Konuştu: Mehmet Akif Ersoy Çakarlı Araçla Uyuşturucu Taşıdı, Evlerde Grup Seks Partileri Düzenlendi!
Halep’te İmha Savaşı! 10 Mart Anlaşması Çöktü, Şam Ordusu Kürt Mahallelerini Kuşattı: 140 Bin Sivil Kaçıyor!
Maduro sonrası sıra ona mı geliyor?
Plastik poşet fiyatı yeni yılda 1 lira olacak
Bahar dizisi bu akşam final yapıyor!
Eski Habertürk yöneticisi Veyis Ateş ve fenomen Taner Çağlı gözaltına alındı
Skandalın Böylesi! Öldürülen Adamın Karısıyla İlişki Yaşayan Savcı Bombası
İstanbul İçin Sonun Başlangıcı mı? NYT ve Science Dergisi İfşa Etti: Faylar İstanbul’a Doğru Kilitlendi!
Medyada yatak odası skandalı: 35 Yaşındaki Spiker “O Anları” Anlattı! Mehmet Akif Ersoy ve “Üçlü İlişki, Rulo Para, Kokain” İtirafları
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.