40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
Yasadışı dinlemelerden şikayet eden CHP’de, “rahibe afişi skandalı”nın mimarı Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci’nin İl Başkanı Berhan Şimşek’le görüşmesini gizlice kayda aldığı ortaya çıktı. “Rahibe afişi skandalı”nın mimarı Değirmenci’nin İl Başkanı Berhan Şimşek’le görüşmesini gizlice kayda aldığı ve bu kayıtları Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na dinlettiği ortaya çıktı.
12 Eylül Referandumu öncesi asılan “Müslüman kadınların rahibe gibi örtünmesi için / evet” şeklindeki skandal afişlerin kamuoyunda infiale neden olmasının ardından CHP’li yetkililer sorumluluğu birbirlerinin üzerine atmıştı. CHP’li Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, afişlerin parti il ve ilçe teşkilatlarının emri ve bilgisi dahilinde asıldığını ileri sürmüş; dönemin CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek bu iddiayı şiddetle yalanlamıştı. Şimşek, sözkonusu afişlerden bilgilerinin olmadığını savunmuştu. Ortada bir komplo olduğunu ileri sürerek, afişlerden hükümeti sorumlu tutan CHP’liler bile olmuştu.
YOLSUZLUK OPERASYONUNDA ORTAYA ÇIKTI
Bakanlıkça afişleri kendilerinin astırdığı tespit edilen Avcılar Belediyesi’nin Başkanı Mustafa Değirmenci’nin, Berhan Şimşek’le yaptığı telefon görüşmelerini gizlice kayda aldığı ortaya çıktı. İstanbul Polisi, geçtiğimiz aylarda Küçükçekmece Savcılığı’nın talimatıyla, Avcılara Belediyesi’ndeki bazı ihalelerde yolsuzluk yapıldığı ve rüşvet alındığı iddialarıyla ilgili olarak operasyonlar yapmıştı. Avcılar’da referandum öncesinde asılan ve başörtülüleri rahibelere benzeten afiş olayının, CHP içerisindeki Gürsel Tekin-Berhan Şimşek kavgasını açığa çıkarttığı anlaşıldı.
Edinilen bilgilere göre olay, belediyede rüşvet iddialarıyla ilgili olarak yürütülen bu soruşturma kapsamında Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci’ye yaptığı telefon konuşmaları hakkında savcılık sorgusunda yöneltilen sorulardan ortaya çıktı.
İddialara göre, dönemin CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, Avcılar Belediyesi’nden referandum çalışmalarında kullanılması için 100.000 TL para ve otobüs gibi bazı isteklerde bulundu. Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ise, Berhan Şimşek’in isteklerini yerine getirmedi. Afiş olayının kendisine mal edildiğini savunan Mustafa Değirmenci, sebebi, Şimşek’in talebini yerine getirmemesi olarak gösteriyor. Yine iddialara göre, Mustafa Değirmenci’nin, afiş olayı sonrasında kamuoyunda meydana gelen infialin geçiştirilmesi amacıyla sevk edildiği disiplin kurulunda, CHP’den ihraç ile yargılanırken, sadece kınama cezası almasını, Berhan Şimşek’in kendisinden yaptığı bu talepleri habersiz olarak kayıt altına alıp, kayıtları bazı CHP’li üst düzey yöneticilere dinleterek sağladığı dile getiriliyor.
İŞTE TERÖRİST ÖCALAN’LA KONUŞMALAR
1
Başkanlık Sistemi 'CIA PROJESİ' Çıktı!
1712 kez okundu
2
Camilerde Toplanan Paralarla Bakın Ne Alınıyormuş?
1584 kez okundu
3
'ALTINDA KALACAK İLK İSİM SEN OLACAKSIN'
1558 kez okundu
4
Erdoğan Tanesi 80 Milyon Liralık 4 Ultra Lüks Araba Aldı!
1454 kez okundu
5
Fetullah Gülen, Kur’an’la değil İncil’e Gömüldü
1282 kez okundu
Maduro Operasyonunda Görünmez Silah Şoke Etti! Burun Kanaması, Kusma ve Beyin Sarsıntısı!
İpek M. Konuştu: Mehmet Akif Ersoy Çakarlı Araçla Uyuşturucu Taşıdı, Evlerde Grup Seks Partileri Düzenlendi!
Halep’te İmha Savaşı! 10 Mart Anlaşması Çöktü, Şam Ordusu Kürt Mahallelerini Kuşattı: 140 Bin Sivil Kaçıyor!
Maduro sonrası sıra ona mı geliyor?
Plastik poşet fiyatı yeni yılda 1 lira olacak
Bahar dizisi bu akşam final yapıyor!
Eski Habertürk yöneticisi Veyis Ateş ve fenomen Taner Çağlı gözaltına alındı
Skandalın Böylesi! Öldürülen Adamın Karısıyla İlişki Yaşayan Savcı Bombası
İstanbul İçin Sonun Başlangıcı mı? NYT ve Science Dergisi İfşa Etti: Faylar İstanbul’a Doğru Kilitlendi!
Medyada yatak odası skandalı: 35 Yaşındaki Spiker “O Anları” Anlattı! Mehmet Akif Ersoy ve “Üçlü İlişki, Rulo Para, Kokain” İtirafları