DOLAR

34,2901$% 0.15

EURO

37,2283% 0.16

STERLİN

44,6284£% 0.22

GRAM ALTIN

3.011,43%0,00

ONS

2.729,56%-0,23

BİST100

8.805,50%-0,76

a

Cemal Enginyurt Bahçeli’ye Öfke Kustu: Gök Girsin Kızıl Çıksın

Demokrat Parti Genel Başkanı Cemal Enginyurt, Bahçeli'nin, terör örgütü lideri Öcalan'ı Meclis'e çağıran konuşmasına yanıt verdi. Enginyurt "Gök girsin kızıl çıksın" dedi.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ı Meclis’e çağırmasına meydan okudu.

Bahçeli MHP grup toplantısında önemli mesajlar verdi. Terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’a çağrıda bulunan Bahçeli “Terörist elebaşı çıkıp tek taraflı silah bıraktığını ilan etmeli. Terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM’de DEM Parti Grup Toplantısı’nda konuşsun” dedi.

Bahçeli’nin Öcalan’a yaptığı çağrı bugün siyasetin gündemini belirledi, Türkiye tarihine damga vuracak gelişmelerin habercisi olarak görüldü.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, Bahçeli’ye meydan okudu.

Enginyurt “Apo denilen kanlı katil TBMM’de konuşsun deniliyor ya!
Ben o Meclis de oldukça konuşmasına müsade edersem GÖK GİRSİN, KIZIL ÇIKSIN” dedi.

GÖK GİRSİN KIZIL ÇIKSIN NE DEMEK?

“Gök girsin kızıl çıksın” Türklerin silah üzerine yemin etme geleneğinin ilk örneği.

Kılıç kabzası tutulmak suretiyle sarf edilen bu andın anlamı “Eğer sözümde durmazsam bu kılıç bedenime gök gibi girsin, kanıma bulanarak çıksın”dır.

Kırgız, Yabaku, Kıpçak ve daha başka boyların halkı and içtiklerinde, yahut sözleştiklerinde, demiri ululamak için kılıcı çıkararak yanlamasına öne koyarlar. “Bu gök girsin kızıl çıksın” derler ki “sözünde durmasan kılı kanına bulansın, demir senden öcünü alsın” demektir.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Öcalan İçin Söylenen ‘Umut Hakkı’ Bakın Ne Çıktı?

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.