40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
Alınan bilgiye göre, CHP’de 19 Mart Cumartesi günü başlayan aday adaylığı başvuruları tamamlandı. Dün saat 20.00’ye kadar alınan başvuru sayısının 4 bin civarında olduğu belirtilirken, CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil de kesin rakamın daha sonra açıklanacağını söyledi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’dan, eski Genel Başkan Deniz Baykal Antalya’dan, eski Genel Sekreter Önder Sav Ankara’dan başvuruda bulunurken, Ergenekon Davası tutuklu sanıklarından gazeteci Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan, eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal ile DİSK Genel Başkanlığı görevinden istifa eden Süleyman Çelebi de başvuru yapan aday adayları arasında bulunuyor.
Emekli Yargıtay Üyesi Kadir Özbek ile eski İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, eski YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan, eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner de başvuru yapanlar arasında yer alıyor.
Öte yandan oyuncu Peker Açıkalın ile sanatçılar Sabahat Akkiraz, Emre Saltuk, Hilmi Yarayıcı, Ali Rıza Binboğa ve Tolga Çandar da aday adaylığı başvurusu yaptı.
Yılmaz Güney’in kız kardeşi Güzide Sayıl ve Güney’in erkek kardeşi Yaşar Pütün, Orhan Kemal’in oğlu Işık Öğütçü, Alevi Bektaşi Federasyonu eski Genel Başkanı Ali Balkız, eski ATO Başkanı Sinan Aygün, hakem Selçuk Dereli, gazeteciler Oktay Ekşi ve Hulki Cevizoğlu aday adaylığı başvurusunda bulundu.
İstanbul Milletvekili Ali Topuz ve Esfender Korkmaz, Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, Muğla Milletvekili Gürol Ergin, Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, yapılacak seçimler için aday adayı olmayacaklarını açıklamışlardı.
Bu arada ”Devrimci Karargah Örgütü” davası kapsamında tutuklu bulunan Hanefi Avcı’nın da aday adaylığı için başvuruda bulunduğu iddia edildi ancak CHP kaynakları bu bilgiyi doğrulamadı. Avcı’nın avukatı Fidel Okan da önceki gün yaptığı açıklamada, müvekkilinin hiç bir partiden aday adayı olmayacağını bildirmişti.
BAŞBAKAN’DAN TATLISES’E ZİYARET
1
Başkanlık Sistemi 'CIA PROJESİ' Çıktı!
1712 kez okundu
2
Camilerde Toplanan Paralarla Bakın Ne Alınıyormuş?
1584 kez okundu
3
'ALTINDA KALACAK İLK İSİM SEN OLACAKSIN'
1558 kez okundu
4
Erdoğan Tanesi 80 Milyon Liralık 4 Ultra Lüks Araba Aldı!
1454 kez okundu
5
Fetullah Gülen, Kur’an’la değil İncil’e Gömüldü
1282 kez okundu
Maduro Operasyonunda Görünmez Silah Şoke Etti! Burun Kanaması, Kusma ve Beyin Sarsıntısı!
İpek M. Konuştu: Mehmet Akif Ersoy Çakarlı Araçla Uyuşturucu Taşıdı, Evlerde Grup Seks Partileri Düzenlendi!
Halep’te İmha Savaşı! 10 Mart Anlaşması Çöktü, Şam Ordusu Kürt Mahallelerini Kuşattı: 140 Bin Sivil Kaçıyor!
Maduro sonrası sıra ona mı geliyor?
Plastik poşet fiyatı yeni yılda 1 lira olacak
Bahar dizisi bu akşam final yapıyor!
Eski Habertürk yöneticisi Veyis Ateş ve fenomen Taner Çağlı gözaltına alındı
Skandalın Böylesi! Öldürülen Adamın Karısıyla İlişki Yaşayan Savcı Bombası
İstanbul İçin Sonun Başlangıcı mı? NYT ve Science Dergisi İfşa Etti: Faylar İstanbul’a Doğru Kilitlendi!
Medyada yatak odası skandalı: 35 Yaşındaki Spiker “O Anları” Anlattı! Mehmet Akif Ersoy ve “Üçlü İlişki, Rulo Para, Kokain” İtirafları