40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
2017’de Diyanet İşleri Başkanlığı’na atanan Ali Erbaş’ın sekiz yıllık görev süresi sona eriyor. Yerine kimin geleceği merak konusu olurken, kulislerde başkan yardımcısı Salim Argun, İstanbul Müftüsü Safi Arpaguş ve yeniden atanma ihtimalini zorlayan Erbaş olmak üzere üç senaryo öne çıkıyor.
Erbaş, görev süresi boyunca tartışmalı hutbeler, dev bütçeler, lüks araç polemikleri ve laiklik karşıtı uygulamalarla gündemde kaldı. Şimdi gözler yerine geçecek isme çevrilmiş durumda.
Kulislerde adı en çok geçen isimlerden biri Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Salim Argun. 1971 Düzce doğumlu olan Argun, uzun yıllar yurtdışında yaşadıktan sonra Türkiye’ye döndü. 2017’den bu yana Diyanet’te başkan yardımcısı olarak görev yapıyor ve özellikle dış ilişkiler ile Hac ve Umre hizmetlerinden sorumlu.
Bir diğer güçlü aday ise İstanbul Müftüsü Safi Arpaguş. 1967 Amasya doğumlu olan Arpaguş, 2021’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla İstanbul Müftülüğü’ne atanmıştı. Akademik kökeni tasavvuf olan Arpaguş, “merkezde etkili” isimlerden biri olarak görülüyor.
Diyanet kulislerine göre, Argun’un kurum içindeki uzun tecrübesi ve özellikle uluslararası alandaki çalışmaları şansını artırıyor. Arpaguş ise İstanbul’daki görevi nedeniyle siyasete daha yakın bir isim olarak öne çıkıyor.
Ancak üçüncü bir ihtimal daha var: Ali Erbaş’ın kalması. Görev süresinin dolması nedeniyle kurum içinde helalleştiği belirtilse de, Erbaş’ın görevde kalabilmek için çeşitli girişimlerde bulunduğu ifade ediliyor. Yönetmelik buna engel olsa da, “siyasi irade”nin kararı her şeyi değiştirebilir.
Diyanet’teki bu koltuk yarışı sadece bir atama değil, aynı zamanda kurumun gelecekte nasıl bir çizgi izleyeceğinin de habercisi. Argun tercih edilirse uluslararası açılım, Arpaguş gelirse İstanbul merkezli güçlü bir müftülük etkisi öne çıkacak. Erbaş’ın kalması ise “tartışmalı ama güçlü” bir devamlılık anlamına gelecek.
Abdullah Öcalan yeni parti kuruyor, adında o yeralacak!
1
Başkanlık Sistemi 'CIA PROJESİ' Çıktı!
1689 kez okundu
2
Camilerde Toplanan Paralarla Bakın Ne Alınıyormuş?
1578 kez okundu
3
'ALTINDA KALACAK İLK İSİM SEN OLACAKSIN'
1508 kez okundu
4
Erdoğan Tanesi 80 Milyon Liralık 4 Ultra Lüks Araba Aldı!
1449 kez okundu
5
Fetullah Gülen, Kur’an’la değil İncil’e Gömüldü
1282 kez okundu
Plastik poşet fiyatı yeni yılda 1 lira olacak
Bahar dizisi bu akşam final yapıyor!
Eski Habertürk yöneticisi Veyis Ateş ve fenomen Taner Çağlı gözaltına alındı
Skandalın Böylesi! Öldürülen Adamın Karısıyla İlişki Yaşayan Savcı Bombası
İstanbul İçin Sonun Başlangıcı mı? NYT ve Science Dergisi İfşa Etti: Faylar İstanbul’a Doğru Kilitlendi!
Medyada yatak odası skandalı: 35 Yaşındaki Spiker “O Anları” Anlattı! Mehmet Akif Ersoy ve “Üçlü İlişki, Rulo Para, Kokain” İtirafları
İmamoğlu Davası İçin Şok Karar! Mahkemeden 2038 Kararı!: Perde Arkasında “Süründürme” Taktikleri Mi Var?
Sarıgül Ailesinde Boşanma Krizi: İstenen Rakamlar Dudak Uçuklattı!
TÜBİTAK Kayıtları Dehşeti Ortaya Çıkardı! Güllü’nün Kızı “Atacağım Şimdi Seni” Demiş!
Televizyondaki Karanlık Dünya: Mehmet Akif Ersoy’un Şok Eden Mesajları