40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen “ana dilde savunma” görüşmeleri sırasında kürsüden sarf ettiği “Türk ulusuyla Kürt milliyeti eşit olamaz” sözlerinin ardından başlayan “ırkçılık” tartışmalara atıfta bulunarak, Cumhuriyetin 90 yıl önce kurulduğunu ve hangi koşullarda kurulduğunu herkesin çok iyi bildiğini söyledi. Cumhuriyeti kurarken bir imparatorluktan devralındığını söyleyen Kılıçdarğlu, “Osmanlı imparatorluğunun etnik kimliği yoktu. Her etnik kimlikteki insanlar Osmanlı imparatorluğunun çatışı altındaydı. Ve biz Türkiye Cumhuriyetini kurarken mücadelemizi ortak verdik. Kavgamızı ortak verdik. Üzüntülerimizi ortak paylaştık. Barışımızı ortak kurduk. Bayrağımızı yücelttik. Vatanımızı kurduk. Lozan’ı bu ülkenin tapusu haline getirdik ve Cumhuriyetimizi böyle kurduk. 90 yıllık mücadele sonunca. Kolay olmadı. 90 yıllık mücadele ekonomik olarak güçlenmek istedik. Siyasal ve sosyal olarak güçlenmek istedik. Her alanda bağımsız ve özgür Türkiye’yi kurmak istedik. Tek partili yaşamla başladık. Çok partili yaşama geçtik. Cumhuriyeti kurduk, halkın egemenliğinin esas aldık. Milli egemenlik dedik biz buna… Halkın seçtiğin milletvekilleri ile ülkenin yönetilmesine karar verdik. Hiçbir zaman ne etnik kimlik, ne inanç bağlamında hiç kimseyi suçlamadık ve ötekileştirmedik. Evrensel ahlakta, evrensel ilkede buluştuk” diye konuştu.
YAŞLILARA ÜCRETSİZ SEYAHAT MÜJDESİ
1
Başkanlık Sistemi 'CIA PROJESİ' Çıktı!
1712 kez okundu
2
Camilerde Toplanan Paralarla Bakın Ne Alınıyormuş?
1584 kez okundu
3
'ALTINDA KALACAK İLK İSİM SEN OLACAKSIN'
1558 kez okundu
4
Erdoğan Tanesi 80 Milyon Liralık 4 Ultra Lüks Araba Aldı!
1454 kez okundu
5
Fetullah Gülen, Kur’an’la değil İncil’e Gömüldü
1282 kez okundu
Maduro Operasyonunda Görünmez Silah Şoke Etti! Burun Kanaması, Kusma ve Beyin Sarsıntısı!
İpek M. Konuştu: Mehmet Akif Ersoy Çakarlı Araçla Uyuşturucu Taşıdı, Evlerde Grup Seks Partileri Düzenlendi!
Halep’te İmha Savaşı! 10 Mart Anlaşması Çöktü, Şam Ordusu Kürt Mahallelerini Kuşattı: 140 Bin Sivil Kaçıyor!
Maduro sonrası sıra ona mı geliyor?
Plastik poşet fiyatı yeni yılda 1 lira olacak
Bahar dizisi bu akşam final yapıyor!
Eski Habertürk yöneticisi Veyis Ateş ve fenomen Taner Çağlı gözaltına alındı
Skandalın Böylesi! Öldürülen Adamın Karısıyla İlişki Yaşayan Savcı Bombası
İstanbul İçin Sonun Başlangıcı mı? NYT ve Science Dergisi İfşa Etti: Faylar İstanbul’a Doğru Kilitlendi!
Medyada yatak odası skandalı: 35 Yaşındaki Spiker “O Anları” Anlattı! Mehmet Akif Ersoy ve “Üçlü İlişki, Rulo Para, Kokain” İtirafları
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.