40,2607$% 0.13
46,7252€% 0.08
53,9495£% 0.21
4.320,96%0,56
3.334,69%0,33
10.219,40%-0,06
CHP’nin Meclis için önerdiği komisyon üyelerinin isimleri seçim sonrası MYK’da beklenen revizyonun da ilk sinyalini verdi.
Genel başkan yardımcılarından Süheyl Batum Anayasa Komisyonu’nda, Osman Korutürk Dışişleri Komisyonu’nda, Sezgin Tanrıkulu İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nda, Umut Oran, AB Uyum Komisyonu ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu’nda görevlendirildi. Meclis’teki kritik komisyonlara giren bu isimlerin MYK’daki görevlerinden ayrılmaları sürpriz da olmayacak gibi.
Komisyonlarda CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Erdoğan Toprak, Engin Altay, İzzet Çetin, Sena Kaleli ve Volkan Canalioğlu’na yer verilmemesi CHP MYK’sında bu isimlerin devam edeceği yorumlarına neden oldu.
Bu arada Kılıçdaroğlu ile birlikte 18 kişiden oluşan MYK sayısının 16’ya düşürülmesi de bekleniyor.
Bunların yanı sıra Gülsün Bilgehan AKPM Türk Grubu’nda, Faik Öztrak ve Emrehan Halıcı NATO Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu’nda, Hurşit Güneş Parlamentolar Arası Birlik (PAB) Türk Grubu’nda ve Sencer Ayata Asya Parlamenter Asamblesi Türk Grubu’nda. CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil AGİT Türk Grubu asıl üyeliğinde görevlendirildi.
Ancak bu isimlerin yapacakları görevler diğer komisyonlar gibi çok zamanlarını almayacağı için genel başkan yardımcılığı görevlerine devam edebilirler.
BAYKAL’A YURT DIŞI GÖREV
Eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Grubu üyeliğinde görevlendirilmesi dikkat çekti.
“MÜNAFIK BAYKAL…”
1
Başkanlık Sistemi 'CIA PROJESİ' Çıktı!
1712 kez okundu
2
Camilerde Toplanan Paralarla Bakın Ne Alınıyormuş?
1584 kez okundu
3
'ALTINDA KALACAK İLK İSİM SEN OLACAKSIN'
1558 kez okundu
4
Erdoğan Tanesi 80 Milyon Liralık 4 Ultra Lüks Araba Aldı!
1454 kez okundu
5
Fetullah Gülen, Kur’an’la değil İncil’e Gömüldü
1282 kez okundu
Maduro Operasyonunda Görünmez Silah Şoke Etti! Burun Kanaması, Kusma ve Beyin Sarsıntısı!
İpek M. Konuştu: Mehmet Akif Ersoy Çakarlı Araçla Uyuşturucu Taşıdı, Evlerde Grup Seks Partileri Düzenlendi!
Halep’te İmha Savaşı! 10 Mart Anlaşması Çöktü, Şam Ordusu Kürt Mahallelerini Kuşattı: 140 Bin Sivil Kaçıyor!
Maduro sonrası sıra ona mı geliyor?
Plastik poşet fiyatı yeni yılda 1 lira olacak
Bahar dizisi bu akşam final yapıyor!
Eski Habertürk yöneticisi Veyis Ateş ve fenomen Taner Çağlı gözaltına alındı
Skandalın Böylesi! Öldürülen Adamın Karısıyla İlişki Yaşayan Savcı Bombası
İstanbul İçin Sonun Başlangıcı mı? NYT ve Science Dergisi İfşa Etti: Faylar İstanbul’a Doğru Kilitlendi!
Medyada yatak odası skandalı: 35 Yaşındaki Spiker “O Anları” Anlattı! Mehmet Akif Ersoy ve “Üçlü İlişki, Rulo Para, Kokain” İtirafları
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.