DOLAR

40,2607$% 0.13

EURO

46,7252% 0.08

STERLİN

53,9495£% 0.21

GRAM ALTIN

4.320,96%0,56

ONS

3.334,69%0,33

BİST100

10.219,40%-0,06

a

Özlem Çerçioğlu sessizliğini bozdu: “AK Parti’ye geçişimin nedeni…”

CHP’den istifa ederek AK Parti’ye katılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, iddialara yanıt verdi: “İmar mafyası ve rant. Söylemezsem içimde kalır.”

CHP’den ayrılıp AK Parti’ye katılmasıyla gündeme oturan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, sessizliğini Sabah gazetesine bozdu. Çerçioğlu, kendisiyle ilgili rüşvet ve eşinin şirketine yönelik iddiaları net bir dille yalanlarken, parti değişikliğinin arkasında “imar mafyası ve rant baskısı” olduğunu söyledi.

Olayın Detayları

CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun bu kararı siyasette büyük yankı uyandırmıştı.

Sessizliğini gazeteci Yavuz Donat’a bozan Çerçioğlu, süreci şöyle anlattı:

CHP Genel Merkezi ile yaptığı görüşmelerde bazı konularda beklemede kaldığını, fakat aylardır hiçbir karşılık görmediğini söyledi.

Kuşadası’ndan gelen “mevzuata aykırı ve rant içerikli” kararları reddettiğini, buna rağmen parti içinden ve yerel medyadan baskı gördüğünü ifade etti.

Kendisine yöneltilen rüşvet iddialarını “tamamen yalan” diyerek reddetti. İddiaların yargı tarafından da takipsizlikle sonuçlandığını hatırlattı.

Çerçioğlu, “Allah, insanı kuru iftiradan korusun” diyerek CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de bu konuda yanlış bilgilendirildiğini dile getirdi.

Perde Arkası ve Analiz

Özlem Çerçioğlu’nun AK Parti’ye geçişi, yalnızca siyasi bir transfer değil, aynı zamanda parti içi çekişmelerin ve yerel yönetimlerdeki rant tartışmalarının da işareti olarak görülüyor. Çerçioğlu, sürecin temelinde “imar mafyası ve rant düzeni”nin yattığını belirtti.

Ne Anlama Geliyor?

CHP’den uzun yıllardır görev yapan bir belediye başkanının ayrılışı, parti içi yönetim krizine işaret ediyor.

Çerçioğlu’nun “imar mafyası” çıkışı, Türkiye’de belediyeler üzerinden dönen rant tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı.

AK Parti’ye geçişi, önümüzdeki dönemde Aydın siyasetinde dengeleri değiştirebilir.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Mansur Yavaş’tan AK Parti iddialarına yanıt: CHP’de kalıyorum

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.