DOLAR

34,2901$% 0.15

EURO

37,2283% 0.16

STERLİN

44,6284£% 0.22

GRAM ALTIN

3.011,43%0,00

ONS

2.729,56%-0,23

BİST100

8.805,50%-0,76

a

FETÖ Öldü, En Çok Belayı En Çok Övenler Okudu

Terör örgütü FETÖ elebaşı Fetullah Gülen dün öldü. Gülen'e en çok belayı zamanında en çok övenler okudu. İşte ayrıntılar...

15 Temmuz Darbe girişiminin sorumlusu Fetullah Gülen, dün 25 yıldır yaşadığı ABD’de 83 yaşında öldü.

Ölüm haberinin ardından Gülen’e lanet yağdı. Lanet yağdıranların başında zamanında Gülen’e övgüler dizen AKP’li Ömer Çelik, Hakan Fidan, Vedat Işıkhan, Numan Kurtulmuş ve Bekir Bozdağ geldi. Gazete Pencere’nin “En çok belayı en çok övenler okudu” başlığı dikkat çekti.

BOZDAĞ: FETHULLAH GÜLEN KIYMETLİ BİR DEĞERDİR

Gülen’in ölümünün ardından “Teröristbaşının ölümü, Türkiye’nin FETÖ ile mücadelesini asla zaafa uğratmayacaktır” diyen TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, başbakanlığı döneminde Gülen’e yaptığı “Bu hasret bitsin” çağrısıyla dikkat çekmişti. Erdoğan’ın ardından dönemin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da Gülen’e “Arzumuz bu hasreti bitirip gelmesidir” diye seslenmişti.

AKP iktidarında 3 farklı dönemde Adalet Bakanı olarak görev yapan ve şu anda TBMM Başkanvekili olan Bozdağ, 2011 yılında TBMM’deki unutulmayan konuşmasında Gülen’i şu sözlerle övmüştü:

“Fetullah Gülen bu ülkenin yetiştirmiş olduğu değerli bir kıymettir. Seversiniz, sevmezsiniz ama değerli bir insandır, bilge bir insandır. Bu ülkenin milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişmesi için hizmet yapıyor. Her şeyi de açık, devletin denetimi, gözetimi altında açık, her şeyi göz önünde.”

NUMAN KURTULMUŞ: PARTİ KURMASI GEREK

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, kaldırıldığı hastanede ölen FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile ilgili konuştu. Fetullah Gülen için “Ömür boyu hapiste çürüsün istedik” diyen Kurtulmuş, 2009 yılında Saadet Partisi eski Başkanı olduğu dönemde, Fethullah Gülen cemaatinin siyasileşmesine ve Gülen’in artık bir parti kurması gerektiğine Gülen’i Türkiye’ye davet etmişti.

Kurtulmuş, “Hocaefendi’nin yerinde olsam Türkiye’ye gelirdim. Türkiye’de yetkili bir yerde olsam gelmelerini temin ederdim. Eğer, eğitimin çok üstünde siyasi faaliyetler şeklinde dönüştürmek istiyorlarsa da buyursunlar gelsinler, partilerini kursunlar.” ifadelerini kullanmıştı.

İşte FETÖ elebaşı Gülen’i zamanında öven diğer AKP’liler…

HÜSEYİN ÇELİK, ÖRGÜTE KALKAN OLMUŞTU

2 sene sonra Fethullahçı yapının yargıda güçlendiğine dair haberlerle dalga geçen dönemin AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, FETÖ hakkındaki eleştirilere, “Cemaat devleti ele geçirmiş, devlete sızmış, bunlar kargaları güldürür” diyerek yanıt vermişti.

2014’teki yerel seçimler öncesinde CNN Türk yayınına katılan Hüseyin Çelik, “Cemaate karşı topyekün bir savaş içinde değiliz” demiş, Çelik daha sonra da “İster adına ‘hizmet cemaati’ deyin, ister ‘Fethullah Gülen Hoca Efendi’ye gönül vermiş insanların oluşturduğu sivil toplum hareketi’ deyin. Bizim bu insanlarla bir derdimiz olamaz” ifadelerini kullanmıştı.

ARINÇ: SİYASET ÜSTÜ BİR İNSAN

Aralık 2013’teki operasyonlardan birkaç ay önce katıldığı bir televizyon programında konuşan dönemin başbakan yardımcısı Bülent Arınç da Gülen’den övgüyle bahsederek “Hocaefendi bana göre siyaset üstü bir insan. Bir partinin dar kalıpları içinde, ya da hükümetin her yaptığına ‘aferin’ diyecek bir düşüncede görmemek lazım. Türkiye ve dünyayı yakından takip ediyor. Buna bizzat şahit oldum. Bizim içinde olup da göremediğimiz pek çok şeyi daha objektif ve yukarıdan bakarak…”ifadelerini kullanmıştı.

2013’ün mayıs ayında ABD’de Fethullah ile görüşen Arınç, gitmeden önce Erdoğan ile yaptığı konuşmayı da “Sayın Başbakanımıza da gitmeden önce konuyu açtım. İzin verir misiniz dedim. Çok memnun oldu. Bizden bir emelleri olur mu? Bir tavsiyeleri olur mu, onu da öğren dedi. Farkında olmadığımız herhangi bir yanlışımız olursa, bu konuda da bizi aydınlatmasını rica etti” sözleriyle anlatmıştı.

BİNALİ YILDIRIM DA EKSİK KALMADI

Eski Başbakan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2013 yılında Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın İzmir etkinliğinde Gülen’i “Dünyada her kim sevgiye muhtaç. O’nun hayatını anlat bilsin ki ilaç. Aç herkese aç sineni aç, onun gibi ilaç’ diyen Fethullah Gülen hoca efendinin dilidir” sözleriyle övmüştü.

FATMA ŞAHİN: ABİMİZİ SEVGİYLE SELAMLIYORUM

Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın Gaziantep etkinliğinde

“Bugün bu yapılan çalışmada büyük bir emek, büyük bir vefa, büyük bir cefa, büyük bir fedakarlık, büyük bir azim ve büyük bir kararlılık var. Bir idealin nasıl bir zafere dönüştüğünün göstergesi, bir ilim ordusunun nasıl başardığının işareti… Bu başarının baş mimarı Fethullah Gülen abimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.” demişti.

DAVUTOĞLU DA SELAM YOLLAMIŞTI

Dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da aynı etkinlikte “Bu faaliyetleri yapan, bu faaliyetlere katkıda bulunan, başta ‘Muhterem Hocaefendi’ olmak üzere tüm öncülere de selam olsun” diyerek Gülen’i selamlamıştı.

SOYLU DA GÜLEN’E SAHİP ÇIKMIŞTI

Eski İçişleri Bakanı ve AKP Milletvekili Süleyman Soylu da, 2011 yılında CHP ve MHP’nin eleştirilerine karşı Gülen’e sahip çıkmıştı.” Cemaat’in faaliyetlerini askıya alınsın” diyen MHP lideri Devlet Bahçeli ve CHP’li İsa Gök’e tepki gösteren Soylu, Gülen’i

“Hakkında bütün dünyanın övgüler düzdüğü, aslında bütün memleketimizin minnettar olması lazım gelen bir anlayışa çirkin bir saldırıya muhatap olmamak lazım. Fakat insanın içi hazmetmiyor. Ömründen tek bir dikili ağacı olmayan insanlar, Allah rızası için bu ülkenin her noktasına Diyarbakır’dan Edirne’ye kadar dünyanın her noktasında Afrika’dan Asya’ya kadar Balkanlara kadar Amerika’ya kadar her noktada bu milletin temel değerlerini dünyayla birleştirmeye çalışan bir anlayışa şiddetle saldırıyorlar. Benim bunu bakınız açık söylüyorum, Müslümanlık adına, Anadolu insanı adına, Türklük adına milliyetçilik adına, bu ülkenin geleceği adına kabul etmem mümkün değildir.” diyerek savunmuştu.

DESTİCİ: HİZMET HAREKETİNİ TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK GÖRMÜYORUM

Öte yandan, Cumhur İttifakı’nın ortaklarından BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de FETÖ’yü terör örgütü olarak görmediğini “Net olarak şunu da söyleyeyim tabi ki ben Hizmet hareketini bir terör örgütü olarak görmüyorum. Bunu daha önce de söyledim hele ki silahlı terör örgütü. O zaman ortada silahların olması lazım, örgüt üyelerinin olması lazım, militanların olması lazım” sözleriyle dile getirmişti.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

FETÖ Lideri Gülen’in Vasiyeti Ortaya Çıktı

HIZLI YORUM YAP